Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan føre til udvikling af optimerede produkter til afhjælpning af akut underernæring i den tredje verden samt til udvikling af mejeriprodukter, som er økonomisk tilgængelige for folk fra udviklingslandene.

MAGNUS: Betydningen af mælkeprotein og vallepermeat for catch-up vækst hos børn med moderat akut underernæring

Akut og kronisk underernæring, som er udbredt i mange lavindkomst lande, underminerer sundhed og human kapital, dvs. arbejdsevne og uddannel...

Effekten af valleprotein-kvalitet på behandling af moderat underernærede børn

Det bliver tydeligere og tydeligere, at proteinkvaliteten er særdeles vigtig for optimal behandling af fejlernæring. Proteinkvalitet inklude...

THE IMPROVE TRIAL: Calcium, D-vitamin og parodontal behandling blandt gravide kvinder for optimering af metabolisk og inflammatorisk profil: Et pilotstudie

Det bliver tydeligere og tydeligere, at proteinkvaliteten er særdeles vigtig for optimal behandling af fejlernæring. Proteinkvalitet inklude...

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

Mejeriforeningen sætter fokus på knogleskørhed

Mere end en halv million danskere har knogleskørhed, men mange ved det ikke. Video og informationspiecer skal øge kendskabet til den oversete folkesygdom.

Læs mere

Masser af udfordringer for mejerierne

WORLD DAIRY SUMMIT 2019 Bæredygtighed, plantedrikke og forarbejdning er nogle af de udfordringer, der presser mejerisektoren, og som der bliver arbejdet med på internationalt plan.

Læs mere

Mælkens sukker og proteiner rummer mange fordele

WORLD DAIRY SUMMIT 2019 Mælkesukker og mælkeproteiner rummer mange positive egenskaber, som de færreste forbrugere kender til. Faktisk bør mejerierne promovere mælkesukkeret, mener en hollandsk professor.

Læs mere