Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan føre til udvikling af optimerede produkter til afhjælpning af akut underernæring i den tredje verden samt til udvikling af mejeriprodukter, som er økonomisk tilgængelige for folk fra udviklingslandene.

MAGNUS: Betydningen af mælkeprotein og vallepermeat for catch-up vækst hos børn med moderat akut underernæring

Akut og kronisk underernæring, som er udbredt i mange lavindkomst lande, underminerer sundhed og human kapital, dvs. arbejdsevne og uddannel...

Effekten af valleprotein-kvalitet på behandling af moderat underernærede børn

Det bliver tydeligere og tydeligere, at proteinkvaliteten er særdeles vigtig for optimal behandling af fejlernæring. Proteinkvalitet inklude...

THE IMPROVE TRIAL: Calcium, D-vitamin og parodontal behandling blandt gravide kvinder for optimering af metabolisk og inflammatorisk profil: Et pilotstudie

Det bliver tydeligere og tydeligere, at proteinkvaliteten er særdeles vigtig for optimal behandling af fejlernæring. Proteinkvalitet inklude...

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

Julesalg fyrer op under ostebutikkers succes

Den i forvejen gode omsætning i mejeriernes ostebutikker får et voldsomt løft i december. Blandt julens ostehit er Arla Unikas Krondild, Sort Kloster fra Thise Mejeri og Mammen Mejeriernes Havarti med knas.

Læs mere

12 års vækst i den økologiske mejerieksport er brudt

De danske mejerier eksporterede i 2018 økologiske produkter for i alt 1,5 mia. kr. Det er 75 mio. kr. mindre end i 2017.

Læs mere

Se og hør om ostemagernes hemmeligheder

’Mød Danmarks ostestjerner’ hedder en ny serie med videoportrætter, hvor nogle af landets bedste ostemagere fortæller om deres passion for at lave ost.

Læs mere