Mejeriprodukter - Kalciums betydning for legemsvægten
Forsøget har til formål at undersøge om kalciumholdige mejeriprodukter, uafhængigt af protein- og fedtindhold, påvirker næringsstofoptagelsen fra tarmen, appetitten og energiindtagelsen samt energiomsætningen hos moderat overvægtige personer.
Af: Grith Mortensen
En række nye undersøgelser peger på at et højt kalciumindtag, især fra mejeriprodukter, påvirker energibalancen i en gunstig retning og virker decideret slankende.
Mekanismerne og effekterne bag er uklare, men kan de initiale fund bekræftes hos mennesker, åbner det mulighed for at tilføre mejeriprodukter en helt ny sundhedsdimension, som er relativt uafhængig af fedtindhold.
Ifald disse resultater kan dokumenteres og udbygges kan det betyde, at et øget kalciumindtag kan bidrage til forebyggelsen og behandlingen af overvægt og fedme.
Projekt: 1. maj 2002 - 31. december 2003
Budget: 1.250.719 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: Innovationsloven
Afslutningsrapport: Juli 2004
Projektleder: Arne Astrup
Institution: KVL, Institut for Human Ernæring
Publikationer og præsentationer
Mælkeritidende (2003) 7.