Fedtindholdets indflydelse på sensoriske egenskaber og forbrugeropfattelse af mejeriprodukter

Fedtindholdets indflydelse på sensoriske egenskaber og forbrugeropfattelse af mejeriprodukter.

Af: Grith Mortensen 

Grundet øget ernæringsbevidsthed og kvalitetsbevidsthed hos forbrugere, er det nødvendigt med et samarbejde mellem forskning og industri i udvikling af fedtfattige levnedsmidler som både er sunde og velsmagende.

Projektet vil være af grundlagsskabende karakter og bidrage til forøget forståelse af samspillet mellem produkternes kemiske og fysiske egenskaber og menneskets oplevelse af produkterne. Basisviden af denne karakter vil også kunne understøtte mere anvendelsesorienterede projekter.

Projekt: 1999 - 2002

Budget: 4.908.840 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: FØTEK 3 

Afslutningsrapport: Marts 2003

Projektleder: Magni Martens 

Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet 

 

 

Publikationer og præsentationer

J. Chemomerics 14 ( 2000) 441-462.

Journal of Sensory Studies 15 (2000) 347-359.

Food Quality and Preference 12 (2001) 19-28.

Mælkeritidende (2001) 2. (2003) 18.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2003-51

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk