Fedtindholdets indflydelse på sensoriske egenskaber og forbrugeropfattelse af mejeriprodukter
Fedtindholdets indflydelse på sensoriske egenskaber og forbrugeropfattelse af mejeriprodukter.
Af: Grith Mortensen
Grundet øget ernæringsbevidsthed og kvalitetsbevidsthed hos forbrugere, er det nødvendigt med et samarbejde mellem forskning og industri i udvikling af fedtfattige levnedsmidler som både er sunde og velsmagende.
Projektet vil være af grundlagsskabende karakter og bidrage til forøget forståelse af samspillet mellem produkternes kemiske og fysiske egenskaber og menneskets oplevelse af produkterne. Basisviden af denne karakter vil også kunne understøtte mere anvendelsesorienterede projekter.
Projekt: 1999 - 2002
Budget: 4.908.840 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: FØTEK 3
Afslutningsrapport: Marts 2003
Projektleder: Magni Martens
Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet
Publikationer og præsentationer
J. Chemomerics 14 ( 2000) 441-462.
Journal of Sensory Studies 15 (2000) 347-359.
Food Quality and Preference 12 (2001) 19-28.
Mælkeritidende (2001) 2. (2003) 18.