Forudsigelse af råmælksosts kvalitet og fødevaresikkerhed

Projektet vil tilvejebringe viden om, hvordan den naturlige mikropopulation i råmælksoste påvirker ostemodning og fødevaresikkerhed.

Af: Grith Mortensen 

Nye molekylærbiologiske metoder benyttes til at undersøge ostenes komplekse mikrobiologi. De mest lovende naturlige mikropopulationer karakteriseres efter deres evne til at eliminere patogener og deres bidrag til ostemodningen. Både faste og bløde oste inddrages i projektet.

Projekt: 1. januar 2007 - 31. december 2010

Budget: 3.269.761 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden

Ekstern finansiering: Innovationsloven

Projektleder: Mogens Jakobsen 

Institution: Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet - Institut for Fødevarevidenskab

Deltagere: Arla Foods

 

 

Publikationer og præsentationer

Prediction of raw milk cheese quality and safety by culture independent molecular methods and preliminary use of metagenomics, Masoud W., Bastiansen H., Wik M.T., Jakobsen J., Poster, The 1st Arla Foods Research seminar, 6. dec. 2007 Århus

Dansk råmælksoste - kvalitet og fødevaresikkerhed, Wik M. T., Masoud W., Jakobsen M., Mælkeritidende 2008, nr. 16, s. 370-372.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2012-116

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk