Starterkulturers fysiologiske og genetiske status som indikator for modningsforløb i ost

Formålet med projektet er at belyse sammenhængen mellem forhistorien for Lactobacillus lactis og dens funktion om modningskultur i ost for at optimere ostningen.

Af: Grith Mortensen 

Undersøgelser af de tidligere intracellulære begivenheder kobles med kulturens ostemodningsegenskaber for at forbedre denne. Der anvendes avanceret genteknologi og bioimaging til udvikling af nye kontrolmetoder.

Projekt: 1. januar 2006 - 1. november 2009

Budget: 4.650.000 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden

Ekstern finansiering: Innovationsloven

Projektleder: Mogens Jakobsen (efterfølgende Henrik Siegumfeldt)

Institution: Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Fødevarevidenskab

Deltagere: Projektleder BioCentrum-DTU, Mogens Kilstrup

 

 

Publikationer og præsentationer

Startartikel publiceret i Mælkeritidende:

Mælkeritidende 2007 nr. 19

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2011-109

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk