Karakterisering og optimering af mekanismer bag frigørelse af enzymer fra mælkesyrebakterier

Projektets formål er at øge forståelsen af mekanismen bag proteinudskillelse og øge mængden og kvaliteten af udskilt protein.

Af: Grith Mortensen 

Mejeriindustrien anvender mælkesyrebakterier til fermenteringsprocesser. Da mælkesyrebakterier anses som uskadelige og kan udskille proteiner, er de også velegnede til mikrobiel produktion af proteiner. I dag er mælkesyrebakterier hovedsageligt attraktive i forbindelse med produktion af værdifulde proteiner til den farmaceutiske industri. Formålet med projektet er at øge forståelsen af mekanismen bag proteinudskillelse og øge mængden og kvaliteten af udskilt protein. Herved opnås et effektivt værktøj til produktion af levnedsmiddelenzymer og andre proteinstrukturer på mikrobiologisk forsvarlige måder.

Projekt: 1. januar 2000 - juni 2003

Budget: 6.414.316 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden

Ekstern finansiering: FØTEK 3

Afslutningsrapport: Oktober 2003

Projektleder: Hans Israelsen 

Institution: Bioteknologisk Institut 

Deltagere: Peter Ravn, Bioteknologisk Institut

 

 

Publikationer og præsentationer

Mælkeritidende (2000) 9.

Stammeudvikling og produktion af proteiner i mælkesyrebakterier. Mælkeritidende 25/26 (2004) 634-637.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2003-55

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk