Synerese i løbegeler - Forståelse og kvantificering

Projektet skal udvikle nye målemetoder til fysisk-kemisk beskrivelse af forløbet af syneresen i industrielle ostningsprocesser.

Af: Grith Mortensen 

Projektet skal udvikle nye målemetoder til fysisk-kemisk beskrivelse af forløbet af syneresen i industrielle ostningsprocesser, der er helt afgørende for den endelige produktkvalitet. Kemometri anvendes til at finde de essentielle procesparametre med henblik på processtyring (proces analytisk teknologi).

Udvikling og afprøvning af nye teknologier udføres i samarbejde med mejeribruget.

Projekt: 1. april 2006 - 31. december 2009

Budget: 4.517.600 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: Innovationsloven 

Projektleder: Richard Ipsen 

Institution: Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet - Institut for Fødevarevidenskab

Deltagere: Arla Foods, Lunds Universitet

 

 

Publikationer og præsentationer

Synerese i løbegeler. Forståelse og kvantificering. Janhøj, T.; Ipsen, R.; Dejmek, P. & van den Berg, F. Mælkeritidende (2007) 5, 92-93.

Cremethed - også med lavt fedtindhol, Frøst, M. B.; Jønhøj, T. & Ipsen, R., Mælkeritidende

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2011-107

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk