Optimering af smørfedt ved enzymkatalyseret omestring med planteolier

Projektets formål var at udvikle og implementere enzymbaserede processer til forarbejdning af smørfedt.

Af: Grith Mortensen 

Smørfedt har meget attraktive sensoriske egenskaber, men dårlige smøreegenskaber ved lav temperatur, ligesom det ofte antages at være uheldigt i ernæringsmæssige henseende på grund af indholdet af mættede fedtsyrer og transfedtsyrer. Dette projekt har til formål at udvikle og implementere enzymbaserede processer til forarbejdning af smørfedt, som bevarer smørfedtets attraktive smag og aroma, men forbedrer smørbarheden og øger indholdet af fedtsyrer, som ikke er mættede eller er transfedtsyrer.

Projekt: 1. Januar 2000 - 31. Marts 2005

Budget: 3.634.880 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden

Ekstern finansiering: FØTEK 4

Projektleder: Xuebing Xu

Institution: BioCentrum-DTU, Sektion for Biokemi og Ernæring

Deltagere: Charlotte Jacobsen, Danmarks Fiskeriundersøgelser

 

 

Publikationer og præsentationer

Mælkeritidende (2004) 17.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2006-76

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk