Sterilfiltrering af skummetmælk

Projektet har vist, at en nyudviklet membranfiltreringsteknik anvendt til sterilfiltrering af øl, ”Backshock”, kan reducere problemerne ved mikrofiltrering af skummetmælk til et minimum.

Af: Grith Mortensen 

Den nye teknik åbner også mulighed for at reducere energiforbruget betydeligt i forhold til kendte membranfiltreringsteknikker.

Projektet har bekræftet, at sterilfiltrering kan vise sig som et økonomisk og kvalitetsmæssigt procesalternativ. Men der er stadig store udfordringer, når teknikken skal opskaleres fra laboratoriemodellerne.

Projekt: 1996

Budget: 700.400 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: FØTEK 2

Projektleder: Allan Rasmussen 

Institution: BioCentrum-DTU

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk