Uge 48: Priserne for ost og smør falder igen

Uge 48: Yderligere prisfald for smør og ost, mens pulverpriserne fortsætter uændrede

Marked
Priser

I denne uge var der i Europa ingen ændringer i priserne på WMP og SMP. Derimod var der tale om faldende priser for både smør (-1,6%) og ost (-2,4%).

 

Ændringer uge 48

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

2,0%

9,9%

9,5%

16,5%

Siden uge 46

-2,8%

-3,2%

uændret

uændret

Siden uge 47

-1,6%

-2,4%

uændret

uændret

 Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her 

 

  • Verdensmarkedspriser var stigende for SMP (+1,3%), mens de var faldende får både smør (-6,5%), WMP (-0,9%) og cheddar (-1,5%)
  • I sidste uge blev der solgt 26.000 ton SMP fra intervention. Herefter vil lageret være reduceret til ca. 170.000 ton.

 

UK summary:

This week European prices were unchanged for both SMP and WMP. However the prices were reduced for both butter (-1.6%) and cheese (-2.4%). World Marked prices rising for SMP (+1.3%), but decreasing for both butter (-6.5%), WMP (-0.9%) and cheddar (-1.5%)  Last week 26,000 ton of SMP was sold from intervention, so now the storage is reduced to about 170.000 ton.

 

 

 

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere