Uge 47: Prisfald for ost og smør

Uge 46: Priserne for smør og ost er faldende

Marked
Priser

I denne uge skete der i Europa mindre prisfald for både smør (-1,2%) og ost (-0,8%). Priserne for både SMP og WMP forblev på samme niveau som i sidste uge.

 

Ændringer uge 47

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

3,7%

12,6%

9,5%

16,5%

Siden uge 45

-1,2%

-2,3%

uændret

1,9%

Siden uge 46

-1,2%

-0,8%

uændret

uændret

 Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her 

  • Tirsdagens GDT auktion endte med et samlet fald for GDT-indekset på 3,5 pct. For de enkelte produkter skete der følgende ændringer: smør: -9,6 pct. til USD 3.637/ton, AMF: -9,4 pct. til USD 4.577/ton, løbekasein: -4,5 pct. til USD 5.067/ton, WMP: -1,8 pct. til USD 2.599/ton, SMP: -1,6 pct. USD 1.965/ton, cheddar: +0,2 pct. til USD 3.232/ton samt laktose: +1,1 pct. til USD 920/ton
  • Siden juni er mælkeindvejningen i New Zealand blevet hævet med 5,8 procent

 

  

 

UK summary:

This week the European prices went down for both butter (-1.2%) and cheese (-0.8%). Tuesday the GDT auction ended with a 3.5 percent drop for the GDT-index. Since June the milk delivery in NZ has increased with almost 6 percent.

 


Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere