Uge 45: Mindre stigning for sødmælkspulver

Uge 45: I denne uge skete der en mindre stigning i prisen på sødmælkspulver

Marked
Priser

I denne uge skete er i Europa en mindre stigning i prisen på WMP (+0,4%). Priserne for både smør, ost og SMP er uændrede i forhold til sidste uge. Den tyske pris for ost har nu ligget uændret i 8 uger.

 

 

Ændringer uge 45

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

4,9%

15,3%

9,5%

14,4%

Siden uge 43

uændret

uændret

2,7%

2,6%

Siden uge 44

uændret

uændret

0,4%

uændret

 Se udviklingen i Internationale Ugepriser her

 

  • Tirsdagens GDT-auktion endte med et samlet fald på GDT-indekset på 2,0 procent. For de enkelte produkter skete der følgende ændringer: WMP: -2,9 pct. til USD 2.655/ton, SMP: +1,2 pct. til USD 1.997/ton, BMP: +0,8 pct. til USD 2.568/ton, Smør: -1,7 pct. til USD 4.045/ton, AMF: -1,3 pct. til USD 5.044/ton, Laktose: - 2,7 pct. til USD 902/ton, Cheddar: -4,6 pct. til USD 3.250/ton, Løbekasein: -2,9 pct. til USD 5.327/ton
  • Den tyske notering for detailsmør blev sænket med 9 procent

 

 

 

UK summary:

This week the European quotation for WMP went up with 0.4 percent. The prices for both butter, cheese and SMP were unchanged compared to last week. The GDT-auction this week ended with a 2.0 percent drop for the GDT-index. The German price for retail butter was decreasing with 9 percent.

 

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere