Uge 37: Stigning for ost - fald for smør

Uge 37: Efter 2 måneder med uændret pris for ost, stiger den igen. Lille fald for smør.

Marked
Priser

I denne uge steg skete der i Europa ingen ændringer i noteringerne for WMP og SMP. For ost var der tale om en mindre stigning (+0,8%), mens prisen for smør var svagt faldende (-0,7%).

 

Ændringer uge 37

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

33,7%

13,5%

17,8%

18,7%

Siden uge 35

-1,3%

0,8%

1,1%

1,2%

Siden uge 36

-0,7%

0,8%

uændret

uændret

 

 

Se udviklingen i de Internationale Ugepriser

  • Nye Verdensmarkedspriser viser stigende priser for SMP (+5,4%), mens priserne er faldende for smør (-2,0%) og WMP (-1,7%).

 

 

 

UK-summary:

The week the European quotations for SMP and WMP were unchanged. For cheese there was a small increase (+0.8%) while the price for butter was decreasing (-0.7%). Updated World Marked prices are rising for SMP (+5.4%), while prices are going down for butter (-2.0%) and WMP (-1.7%).

 

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere