Uge 29 - Faldende priser for smør og pulver

Uge 29 - I løbet af de første uger af juli har priserne været faldende for smør og pulver, mens de modsat er steget en smule for ost

Marked
Priser

I de seneste par uger har de europæiske priser været faldende for smør, WMP og SMP, mens prisen på ost har været svagt stigende.

 

Ændringer uge 29

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

28,0%

10,8%

15,7%

4,3%

Siden uge 27

-7,7%

1,7%

-0,7%

-4,0%

Siden uge 28

-4,4%

uændret

-1,8%

-1,4%

 

 Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her

  • GDT-auktionen den 3. juli endte med et fald i GDT-indekset på 5,0 procent. På auktionen den 17. juli skete der et fald på 1,7 procent.

  • Verdensmarkedspriserne har i den første halvdel af juli være faldende for både smør (-0,9%), SMP (-1,4%), WMP (-4,7%) samt cheddar (-3,5%)

  • Foreløbige tal viser at indvejningen i EU28 i maj ligger ca. 2 procent højere end i maj 2017.

 

 

 

UK summary:

I the last couple of weeks, the European prices have been decreasing for both butter, WMP and SMP, while the price for cheese has shown a small increase. The GDT auction at July 3. ended with a decrease in the GDT-index at 5.0 percent. At the auction at July 17. the index went down with 1.7 percent. In the first half of July the World Marked prices went down for both butter (-0.9%), SMP (-1.4%), WMP (-4.7%) and cheddar (-3.5%). The milk delivery in EU28 in May is estimated to be around 2 percent higher than in May 2017.

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere