Uge 26 - Faldende priser for smør og SMP

Uge 26 - Faldende priser for smør og skummetmælkspulver

Marked
Priser

I denne uge skete der i Europa mindre fald i priserne  for smør (-2,0%) og SMP (-1,3%). For ost og WMP forblev priserne på samme niveau som i sidste uge.

 

 

Ændringer uge 26

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

42,9%

9,0%

19,8%

12,2%

Siden uge 24

-3,6%

uændret

3,6%

-2,5%

Siden uge 25

-2,0%

uændret

uændret

-1,3%

  

Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her

  • Mælkeindvejningen i EU steg i april med i alt 1,3 procent sammenlignet med april 2017.

  • Verdensmarkedspriserne er faldene for både smør (-1,8%), SMP (-2,7%), WMP (-2,3%) samt cheddar (-2,8%).

 

 

 

 

UK summary:

This week the European quotations went down for butter (-2.0%) and SMP (-1.3%). The prices for cheese and WMP remained unchanged. The milk delivery in EU was in April 1.3 percent higher than in April 2017. World Marked prices are decreasing for both butter (-1.8%), SMP (-2.7%), WMP (-2.3%) and cheddar (-2.8%).

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere