Uge 24 - mindre stigninger og fald

Uge 24 - Mindre stigninger for priserne for ost og SMP, mens smør og WMP er svagt faldende

Marked
Priser

I denne uge skete der mindre justeringer i de europæiske priser: der var tale om stigninger for ost (+0,8%) og SMP (+0,6%), mens priserne var faldende for smør (-0,7%) og WMP (-0,7%).

 

 

Ændringer uge 24

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

48,3%

9,0%

15,7%

15,1%

Siden uge 22

-0,7%

0,8%

-0,4%

3,2%

Siden uge 23

-0,7%

0,8%

-0,7%

0,6%

 

Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her

  • Nye Verdensmarkedspriser er uændrede for smør og SMP, mens de er faldende for WMP (-0,8%) og cheddar (-4,4%).

 

 

 

UK summary:

This week there was small changes in the European quotations: prices were rising for cheese (+0.8%) and SMP (+0.6%), while they were dropping for butter (-0.7%) and WMP (-0.7%). Updated World Marked prices are unchanged for butter and SMP, but decreasing for WMP (-0.8%) and cheddar (-4.4%).

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere