Uge 20: Stigning for SMP, fald for smør og WMP

I denne uge skete der steg prisen på SMP, mens den faldt for smør og WMP

Marked
Priser

I denne uge skete der en stigning i prisen for SMP (+2,5%), mens prisen for ost var uændret. Derimod var priserne faldende for både smør (-0,7%) og WMP (-1,3%).

 

Ændringer uge 20

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1, 2019

-0,7%

1,7%

9,5%

14,5%

Siden uge 18

-0,7%

uændret

-1,3%

5,1%

Siden uge 19

-0,7%

uændret

-1,3%

2,5%

 

  • Verdensmarkedspriserne er stigende for SMP (+3,2%) og WMP (+3,8%). Priserne er dog faldende for ost (-3,4%) og smør (-0,5%)

 

 

 

UK summary:

This week the European quotation for SMP was rising (+2.5%), while the price for cheese was unchanged. However the prices went down for both butter (-0.7%) and WMP (-1.3%). World Market prices are rising for SMP (+3.2%) and WMP (+3.8%). However the prices are decreasing for butter (-0.5%) and cheese (-3,4%).

 

 

 

 

Skolemælk leverer idéer til hjemmeundervisning

Mens landets skoler holder lukket, tilbyder Mejeriernes Skolemælksordning materialer og ideer til læring på hjemmesiden.

Læs mere

Mejerier: Fokus på omstilling og smittefri ansatte

I takt med at landets kantiner og restauranter er lukket ned, har mejerierne haft travlt med at omstille produktionen til et øget salg i detailbutikkerne. Den største udfordring lige nu er dog at skærme de ansatte mod at blive smittet med Corana-virus.

Læs mere

Skal vi droppe mælken for at redde klimaet?

Plantebaseret kost har umiddelbart en lavere klimabelastning end animalske fødevarer som mælk og ost. Betyder det, at der ikke er plads til mejeriprodukter i en klimavenlig kost? Overhovedet ikke. Det handler om at finde den bæredygtige balance mellem de forskellige typer fødevarer.

Læs mere