Uge 15 - Stigende priser for alle produktgrupper

Uge 15 - Stigende priser for alle produktgrupper

Marked
Priser

I denne uge skete der stigninger for alle produktgrupper i Europa: smør (+5,2%), ost (+2,8%), WMP (+1,2%) samt SMP (+2,4%). For ost er prisen for første gang i 2018 højere end ved årets begyndelse. 

 

 

Ændringer uge 15

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1

24,4%

0,9%

6,2%

-6,5%

Siden uge 13

6,7%

4,7%

1,2%

0,8%

Siden uge 14

5,2%

2,8%

1,2%

2,4%

 

 Se udviklingen i Internationale Ugepriser her

  • Verdensmarkedspriser er svagt stigende for pulver for både SMP (+0,7%) og WMP (+0,8%). For smør er prisen uændret.

  • Foreløbige tal viser, at indvejningen i EU i februar ligger ca. 2,5 procent højere end sidste år

                                                                        

 

 

UK summary:

This week all European quotations were rising: butter (+5.2%), cheese (+2.8%), WMP (+1.2%) and SMP (+2.4%). For cheese it is the first time in 2018 that the price is higher than in the beginning of the year. World Marked prices are rising for both SMP (+0.7%) and WMP (0.8%). No change for butter. The milk delivery in EU in February is estimated to be around 2.5 percent higher than last year.

 

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere