Uge 11: Stigning for WMP

Prisen på sødmælkspulver stiger svagt i denne uge

Marked
Priser

 

I denne uge skete der i Europa en mindre stigning i prisen for WMP (+0,7%), mens priserne for både smør, ost og SMP forblev uændrede.

 

Ændringer uge 11

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1, 2019

-1,7%

-0,8%

10,6%

10,1%

Siden uge 9

-0,7%

uændret

2,4%

uændret

Siden uge 10

uændret

uændret

0,7%

uændret

 Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her

  • Foreløbige tal viser, at indvejningen i EU i januar falder med 1-2 procent sammenlignet med januar 2018.

 

 

 

UK summary:

This week there was a small increase in the European price for WMP (+0.7%). The prices for both butter, cheese and SMP remained unchanged. Milk delivery in EU in January is expected to be 1-2 percent lower than in January 2018.

 

 

Frydenhøjskolen i Hvidovre får pokal for Danmarks lækreste madpakke

Børnene i 1. B på Frydenhøjskolen i Hvidovre jubler over at have smurt Danmarks lækreste madpakke i den landsdækkende Madpakkedyst. Med førstepladsen følger den gyldne madpakkepokal og 5.000 kr. til et restaurantbesøg, hvor hele klassen kan nyde, at andre laver mad til dem.

Læs mere

”Fremtiden tilhører de aktive”

På Mejeriforeningens medlemsmøde opfordrede en ekspert i disruption til investeringer i forskning og udvikling af mælk fremstillet i laboratorier; en del af den eksplosivt voksende industri for alternative fødevarer produceret næsten uden klimaaftryk.

Læs mere

Video: Fødevareministeren så på klimaløsninger hos mælkeproducent

På Ejer Møllegård er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med at gøre bedriften mere bæredygtig. Fx ved at omlægge køernes foder fra importeret soja til egenproducerede hestebønner, græs og majs. Tidligere på måneden fik gården besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en snak om konkrete løsninger på landbrugets klimaudfordringer.

Læs mere