Uge 9: Faldende pris for smør

I denne uge skete der igen et fald på smørprisen

Marked
Priser

I denne uge er de europæiske priser for både ost, WMP og SMP uændrede i forhold til priserne i sidste uge. For smør er der sket et mindre fald (-1,7%).

 

Ændringer uge 9

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1, 2019

-1,0%

-0,8%

8,1%

10,1%

Siden uge 7

-4,7%

uændret

1,7%

2,1%

Siden uge 8

-1,7%

uændret

uændret

uændret

  
  • Indvejningen i EU i december endte med et fald på 0,1 procent. For hele 2018 steg indvejning med i alt 1,2 procent, dog fordelt med en stigning på ca. 2 procent i 1. halvår, mens indvejningen i 2. halvår stort set var uændret i forhold til året før.

  

UK summary:

This week the European prices for both cheese, SMP and WMP were unchanged compared to last week. For butter the price was decreasing (-1.7%). The milk delivery in EU in December went down with 0.1 percent. For the whole year 2018 it went up with 1.2 percent. However in the first 6 month it went up with about 2 percent and in de last 6 months it was almost unchanged compared to 2017.

 

 

 

Mette og Myte afliver mælkemyter

I fire små film på Mælken.dk tages der fat på nogle af de mest udbredte myter om mælk. I filmene får figurerne Mette og Myte skilt fup og fakta ad.

Læs mere

Ost erstatter kød på grillen

Nordex Food oplever en ’flot vækst’ i salget af grill-ost til hele Europa, og samtidig forskes der i at udvikle flere mejeriprodukter til madlavning.

Læs mere

Rundvisninger gavner mejeriers bundlinje

Mejerierne i Thise og Aabybro får gamle såvel som nye, potentielle kunder tættere på sig ved at invitere på rundvisninger i skolernes sommerferie.

Læs mere