Uge 9: Faldende pris for smør

I denne uge skete der igen et fald på smørprisen

Marked
Priser

I denne uge er de europæiske priser for både ost, WMP og SMP uændrede i forhold til priserne i sidste uge. For smør er der sket et mindre fald (-1,7%).

 

Ændringer uge 9

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1, 2019

-1,0%

-0,8%

8,1%

10,1%

Siden uge 7

-4,7%

uændret

1,7%

2,1%

Siden uge 8

-1,7%

uændret

uændret

uændret

  
  • Indvejningen i EU i december endte med et fald på 0,1 procent. For hele 2018 steg indvejning med i alt 1,2 procent, dog fordelt med en stigning på ca. 2 procent i 1. halvår, mens indvejningen i 2. halvår stort set var uændret i forhold til året før.

  

UK summary:

This week the European prices for both cheese, SMP and WMP were unchanged compared to last week. For butter the price was decreasing (-1.7%). The milk delivery in EU in December went down with 0.1 percent. For the whole year 2018 it went up with 1.2 percent. However in the first 6 month it went up with about 2 percent and in de last 6 months it was almost unchanged compared to 2017.

 

 

 

Frydenhøjskolen i Hvidovre får pokal for Danmarks lækreste madpakke

Børnene i 1. B på Frydenhøjskolen i Hvidovre jubler over at have smurt Danmarks lækreste madpakke i den landsdækkende Madpakkedyst. Med førstepladsen følger den gyldne madpakkepokal og 5.000 kr. til et restaurantbesøg, hvor hele klassen kan nyde, at andre laver mad til dem.

Læs mere

”Fremtiden tilhører de aktive”

På Mejeriforeningens medlemsmøde opfordrede en ekspert i disruption til investeringer i forskning og udvikling af mælk fremstillet i laboratorier; en del af den eksplosivt voksende industri for alternative fødevarer produceret næsten uden klimaaftryk.

Læs mere

Video: Fødevareministeren så på klimaløsninger hos mælkeproducent

På Ejer Møllegård er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med at gøre bedriften mere bæredygtig. Fx ved at omlægge køernes foder fra importeret soja til egenproducerede hestebønner, græs og majs. Tidligere på måneden fik gården besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en snak om konkrete løsninger på landbrugets klimaudfordringer.

Læs mere