Uge 6: Stigning for WMP, fald for smør og SMP

I denne uge prisstigning for WMP, mens priserne falder for smør og SMP

Marked
Priser

I denne uge fortsatte stigningen i Europa for WMP (+1,0%). For ost forblev prisen uændret, mens priserne var faldende for både smør (-0,7%) og SMP (-1,0%).

Ændringer uge 6

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1, 2019

5,3%

-0,8%

6,2%

7,8%

Siden uge 4

-0,7%

0,8%

2,8%

1,0%

Siden uge 5

-0,7%

uændret

1,0%

-1,0%

 

 Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her

  • Verdensmarkedsprisen for cheddar (i USD) steg med 0,4 procent
  • Den kinesiske import af mælkepulver (WMP + SMP) steg i 2018 med i alt 12 procent. For modermælkserstatning var der tale om en stigning på 10 procent.

 

 

UK summary

This week the Euopean price for WMP was rising again (+1,0%). For cheese the price was unchanged, while the prices were decreasing for both butter (-0.7%) and SMP (-1.0%). The World Marked price for cheddar went up with 0.4 percent. The import in China of WMP and SMP went up with 12 percent in 2018. For infant formula there was an increase at 10 percent.

 

 

Frydenhøjskolen i Hvidovre får pokal for Danmarks lækreste madpakke

Børnene i 1. B på Frydenhøjskolen i Hvidovre jubler over at have smurt Danmarks lækreste madpakke i den landsdækkende Madpakkedyst. Med førstepladsen følger den gyldne madpakkepokal og 5.000 kr. til et restaurantbesøg, hvor hele klassen kan nyde, at andre laver mad til dem.

Læs mere

”Fremtiden tilhører de aktive”

På Mejeriforeningens medlemsmøde opfordrede en ekspert i disruption til investeringer i forskning og udvikling af mælk fremstillet i laboratorier; en del af den eksplosivt voksende industri for alternative fødevarer produceret næsten uden klimaaftryk.

Læs mere

Video: Fødevareministeren så på klimaløsninger hos mælkeproducent

På Ejer Møllegård er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med at gøre bedriften mere bæredygtig. Fx ved at omlægge køernes foder fra importeret soja til egenproducerede hestebønner, græs og majs. Tidligere på måneden fik gården besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en snak om konkrete løsninger på landbrugets klimaudfordringer.

Læs mere