Uge 5: Priser stiger ost, SMP og WMP

Uge 5: Prisstigninger fortsætter i denne uge med stigninger for ost, WMP og SMP

Marked
Priser

I denne uge skete der stigninger i de europæiske priser for ost (+0,8%), WMP (+1,8%) samt SMP (+2,1%). For smør forblev prisen på samme niveau som i sidste uge.

Ændringer uge 5

Smør, NL

Edam, D

WMP, NL

SMP, NL

Siden uge 1, 2019

6,0%

-0,8%

5,1%

8,9%

Siden uge 3

0,9%

uændret

2,9%

3,7%

Siden uge 4

uændret

0,8%

1,8%

2,1%

 

 Se udviklingen i de Internationale Ugepriser her

  • Verdensmarkedspriserne er stigende får både smør (+1,1%) og SMP (+2,2%), mens prisen på WMP forblev uændret.
  • I sidste uge blev der solgt ca. 18.500 ton SMP fra intervention. Der mangler således kun at blive solgt ca. 3.500 ton, hvilket er under 1 procent af de i alt ca. 380.000 ton, som lå på lageret, da det toppede.

 

UK summary:

In this week the European quotations went up for both cheese (+0.8%), WMP (+1.8%) and SMP (+2,1%). For butter the price remained unchanged. World Marked prices are rising for both butter (+1,1%) and SMP (+2.2%), while the price is unchanged for WMP. Last week 18.500 ton SMP was sold from intervention, so now there is only about 3.500 ton left.

 

 

 

Frydenhøjskolen i Hvidovre får pokal for Danmarks lækreste madpakke

Børnene i 1. B på Frydenhøjskolen i Hvidovre jubler over at have smurt Danmarks lækreste madpakke i den landsdækkende Madpakkedyst. Med førstepladsen følger den gyldne madpakkepokal og 5.000 kr. til et restaurantbesøg, hvor hele klassen kan nyde, at andre laver mad til dem.

Læs mere

”Fremtiden tilhører de aktive”

På Mejeriforeningens medlemsmøde opfordrede en ekspert i disruption til investeringer i forskning og udvikling af mælk fremstillet i laboratorier; en del af den eksplosivt voksende industri for alternative fødevarer produceret næsten uden klimaaftryk.

Læs mere

Video: Fødevareministeren så på klimaløsninger hos mælkeproducent

På Ejer Møllegård er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med at gøre bedriften mere bæredygtig. Fx ved at omlægge køernes foder fra importeret soja til egenproducerede hestebønner, græs og majs. Tidligere på måneden fik gården besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en snak om konkrete løsninger på landbrugets klimaudfordringer.

Læs mere