På mejeriet

Når mælken er blevet standardiseret og varmebehandlet, er den klar til at blive forarbejdet til et specifikt mejeriprodukt. Læs her om fremstillingen af drikkemælk, ost, syrnede mejeriprodukter som skyr og yoghurt samt smør og kærnemælk.

Mælk er en fantastisk råvare, som kan anvendes til et utal af forskellige produkter. I artiklerne herunder kan du læse mere om fremstilling af drikkemælk, ost, yoghurt, skyr og andre syrnede produkter samt smør, blandingsprodukter og kærnemælk.

I afsnittet produktion kan du se en grafisk fremstilling af mælkens vej fra koen og gennem mejeriet.

Sådan fremstilles drikkemælk

Når man fremstiller drikkemælk som sødmælk, letmælk, minimælk og skummetmælk, handler det i høj grad om at finde den ønskede fedtprocent. ...

Sådan fremstilles ost

Sådan bliver mælk til ost. Osteløbe og mælkesyrekultur er to vigtige ingredienser, når mælk skal forvandles til ost. Læs mere om hvordan man...

Sådan fremstilles smør, blandingsprodukter og kærnemælk

Smør fremstilles af fløde, der 'æltes' i en traditionel kærne eller en såkaldt kontinuerlig smørmaskine. Kærnemælk er et restprodukt ved fre...

Sådan fremstilles syrnede produkter

Skyr, yoghurt, ymer, ylette, A38, tykmælk, cremefraiche m.m. kaldes syrnede mejeriprodukter. De fremstilles ved at ’syrne’ mælk eller fløde...

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning
Se profil

Voldsom vækst i Kinas mejeriimport

På trods af højere priser steg den kinesiske import af mejeriprodukter ganske markant i 2017. Det er dog tvivlsomt, om importvæksten vil fortsætte i samme takt i 2018, lyder vurderingen fra chefkonsulent i L&F.

Læs mere

’Et solidt resultat’

Arla Foods’ omsætning steg i 2017 med 8,1 pct. til 77 mia. kr., især takket være højere salgspriser. Adm. direktør Peder Tuborgh betegner resultatet som ’solidt’.

Læs mere

Kandidater til Mejeriprisen søges

Kunden skal være i centrum, hvis butikkerne skal gøre sig håb om at vinde Landbrug & Fødevarers fødevarepriser.

Læs mere