Ost

Der findes et utal forskellige ostetyper. Lige fra den milde hytteost til stærke blåskimmeloste. Vi præsenterer her et lille udvalg af de klassiske danske oste samt en vejledning i kort guide til ostens smagsunivers.

Danbo, danablu, havarti og esrom er navnene på de fire danske oste, som EU har tildelt BGB-status og dermed anerkendt som noget helt specielt dansk. Vi præsenterer ostene her på siden sammen med en række andre klassiske danske oste.

Hvilke oste, man bedst kan lide, er i sagens natur et spørgsmål om personlig smag. Men med det store udbud af forskellige oste, der er i butikkerne i dag, kan det ind i mellem være svært at orientere sig.

I afsnittet Smagen af ost - en guide kan få lidt hjælp til at orientere sig i den store ostejungle.

Hvordan mælk bliver til ost og hvordan man ude på mejerierne producerer de forskellige ostetyper, kan man læse mere om i afsnittet Sådan fremstilles ost.

Christian Bruun Kastrup

Christian Bruun Kastrup

Chefkonsulent, Fødevarelovgivning, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 20987518

E-mail: cbk@lf.dk

Naja Locht

Naja Locht

Konsulent, Mejeriforeningen

Direkte: 87312027

E-mail: nlo@mejeri.dk