01. januar 2016

Thise Mejeri tæller ned til byggestart

År 2018 bliver sandsynligvis ikke ret mange dage gammelt, før Thise Mejeri tager hul på første del af sin store udvidelsesplan.

Det ser ud til, at Thise Mejeris udvidelsesplaner flyder igennem diverse høringsfaser og øvrige procedurer uden problemer, og dermed kommer tidsplanen med start midt i januar højst sandsynligt til at holde. Når den planlagte udvidelse er afsluttet om 3-4 år, vil mejeriet blandt andet have fået nyt emballagelager, nyt osteri, ny administration og et biomassefyr. Udvidelsen bliver på 4.000 kvm., som kommer oven i mejeriets eksisterende 10.000 kvm.

Udvidelsen skyldes ikke, at mejeriet skal til at behandle voldsomt meget mere mælk, men derimod flere års pladsproblemer.

”Vi har på flere områder brug for mere plads, og det er efterhånden umuligt at finde i de eksisterende bygninger. Så vi investerer både i mere plads og samtidig i et mere funktionsdygtigt mejeri,” siger adm. direktør for Thise Mejeri Poul Pedersen, som understreger, at der er gjort meget, for at udvidelsen skal falde naturligt ind i omgivelserne.

Først skal der flyttes jord

”Det første, vi går i gang med i januar, er en masse jordarbejde. Der skal blandt andet etableres nye p-pladser til både personbiler og lastbiler. Af de tre hektar jord vi har opkøbt, skal en hektar bruges til kørselsområder og p-pladser.”

Samtidig skal der opføres støjvolde ind mod byen, der skal laves ramper til det nye emballage-højlager, og i løbet af foråret skal der etableres et nyt biomassefyr på et hjørne af grunden.

Fra naturgas til flis

”Fyret skal køre på flis i stedet for naturgas, så mejeriets energiforbrug til dampproduktion kan blive CO2-neutral. Fyret er planlagt til at være køreklar i juli næste år,” fortæller Poul Pedersen og fortsætter:

”Når det værste jordarbejde er overstået, begynder vi for alvor på byggeriet i maj eller juni. Det første, der skal bygges, er emballagelager og kølelager, som tilsammen bliver på ca. 2.000 kvm. Byggeelementerne er allerede bestilt til levering engang i august.”

I de kommende år er det planen, at der skal bygges en ny administrationsbygning samt et nyt osteri og ostelager. Det eksisterende osteri vil derefter blive inddraget til udvidelse af konsumproduktionen.

Ud over de store udvidelser har mejeriet også planer om en række mindre forandringer så som udvidelse af indvejningsterminalen og mejeributikken, og derudover vil mejeriet gerne have en lille café.