Skolemælkens Dag fejret med musik og dans

Onsdag den 27. september fejrede skoler over hele verden Skolemælkens Dag. På Lystrup Skole nord for Aarhus blev dagen markeret med musik, dans og masser af smil.

Branchen
Skolemælk
Børn
Mælk
Skole
Sundhed
Børnene fra børnehaveklasserne på Lystrup Skole fejrede Skolemælkens Dag med dans og sjov sammen instruktørerne fra Let’s Dance dansestudie. Dagen markeres på skoler verden over for at sætte fokus på børns behov for nærende mad og drikke.

En skoledag med læring, leg og glæde kræver sund og god næring både i hjemmet om morgenen og gennem madpakken i løbet af dagen. For at sætte fokus på sund kost og de gode madvaner afholdes hvert år den internationale mærkedag Skolemælkens Dag på en lang række skoler i Danmark og hele verden.

”Skolemælkens Dag er blevet fejret på skoler over hele verden hvert år siden år 2000. Som vi ser det, er det ikke blot en god mulighed for at sætte fokus på mælk, men på hvor vigtigt det er tidligt at skabe de gode madvaner både i hjemmet og i skolen gennem madpakken,” fortæller projektleder Louise Poulsen fra Mejeriernes Skolemælksordning.

De gode madvaner skabes tidligt
Lystrup Skole nord for Aarhus var en af de skoler, der fejrede Skolemælkens Dag. Her har man fokus på kost, bevægelse og kroppens behov for energi lige fra skolestart i børnehaveklassen.

”Gode, sunde madvaner er vigtige lige fra den allerførste skoledag. Vi har hvert år sundheds-uger fra uge 39 til 41, hvor vi sætter fokus på kroppen og behovet for energi gennem sund kost. Derfor passede det perfekt ind at fejre Skolemælkens Dag med musik og dans,” fortæller børnehaveklasseleder Sweber Jørgensen fra Lystrup Skole.

Her bød Let’s Dance dansestudie op til dans, mens Mejeriernes Skolemælksordning bagefter stod for frugt og mælk.

International mærkedag
Skolemælkens Dag er indført af FN’s fødevare- og landbrugsorganisation og afholdes over hele verden, hvor skoler fra mere end 30 lande benytter lejligheden til at sætte fokus på mælk som en god kilde til næring og energi.

I lande så forskellige som Canada, Malaysia, Argentina, Finland og altså også Danmark markeres dagen med alt fra konkurrencer og foredrag til sportsaktiviteter og dans.

12 nuancer af smør

Der er fuldt booket op til en række gastronomiske workshops om smør, som Mejeriforeningen i øjeblikket afholder i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Deltagerne er madskribenter, faglærere og bloggere, som undervejs lærer at smage forskel på en lang række smørprøver. Vi var med til workshoppen på Restaurant Koch i Aarhus.

Læs mere

IDF får ny generaldirektør

Canadieren Caroline Emond overtager toppost i mejersektorens internationale sammenslutning.

Læs mere

12 siders fakta om mælk

Myter om mælk eksisterer stadig i bedste velgående. I det nye nummer af sundhedsmagasinet Helse får læserne serveret masser af solid viden om mælk og dens sunde egenskaber.

Læs mere