Mange vil forske inden for mejeriområdet

Mejeribrugets ForskningsFond har modtaget 28 projektforslag i den årlige ansøgningsrunde. Nu starter den svære udvælgelsesproces.

Forskning
Siden 1990 har Mejeribrugets ForskningsFond igangsat tæt ved 200 forskningsprojekter.

Da fristen for at ansøge Mejeribrugets ForskningsFond (MFF) om støtte udløb den 28. november, var der kommet 28 projektforslag inden for fagområderne teknologi, fødevaresikkerhed og mikrobiologi, ernæring og sundhed samt food aid.

I sekretariatet glæder man sig over den store interesse hos universiteterne for at forske inden for mejeriområdet.

”Resultaterne er med til at udvikle fremtidens produkter og teknologier, og de bruges til at dokumentere, kommunikere og markedsføre mejeriprodukternes mange gode egenskaber. Derfor er det vigtigt, at de bedste og mest relevante projekter sættes i gang. Projekterne er desuden med til at styrke uddannelserne inden for området og dermed sikre fremtidig arbejdskraft,” siger Grith Mortensen, som er primus motor for den faglige behandling af ansøgningerne.

Nu skal ansøgningerne vurderes og sammenlignes inden det kan besluttes, hvilke projekter, der skal sættes i gang. ”Sekretariatet og bestyrelsen går nu i gang med at læse ansøgningerne igennem, og ved bestyrelsesmødet midt i januar udløses spændingen. Her udvælger bestyrelsen de fagligt bedste og mest mejerirelevante ansøgninger. Det er normalt en svær proces, for der er typisk flere gode og velkvalificerede ansøgninger, end hvad vi har penge til, konstaterer Grith Mortensen.”

 

Fakta:
28 ansøgninger er indkommet.

Projekter for i alt 103 mio. kr. Heraf søges MFF om næsten 48 mio. kr., idet projekter typisk skal finde 50 pct. i medfinansiering fra andre kilder.

Der igangsættes projekter for 12-14 mio. kr. om året. Det sker dels via MFF’s egne midler og dels via ansøgning til Mælkeafgiftsfonden.

Mejeribrugets ForskningsFond har siden 1990 igangsat tæt ved 200 forskningsprojekter.

Bestyrelsen består af 13 medlemmer og 2 observatører, der repræsenterer mejerierne og forskningsinstitutionerne.

Du kan læse mere om fonden her.

Ostemaden er stadig danskernes favorit på morgenbordet

En ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere starter dagen med en ostemad, og det er fortsat Danbo-osten, der oftest bliver sat på morgenbordet.

Læs mere

Stor vækst i den økologiske mejerieksport

Den danske eksport af økologiske mejeriprodukter steg markant fra 2015 til 2016, og ifølge chefkonsulent Ejvind Pedersen vil væksten tage yderligere til i de kommende år.

Læs mere

Fortsat oste på Endrup Mejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri, og det er nu besluttet, at mejeriet fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Læs mere