Mammen går ind i is-branchen

Mammen Mejerierne A/S har købet halvdelen af Kastberg Is, som i løbet af næste år flytter is-produktionen til Drøsbro Mejeri.

Branchen
Mejeri
is
Produkter
Den nye ledelse af Kastberg Is foran en af selskabets karakteristiske isbiler. Fra venstre: Peter Staunsbæk, driftsingeniør, medejer af Mammen Mejerierne og ismager Joachim Kastberg, Kastberg Is.

”Vi er stolte af, at kunne præsentere gourmet-is i vores sortiment. Ismager Joachim Kastberg har gennem de sidste par år været blandt de bedste til at skabe den helt rigtige smagsoplevelse. Vi ser et stort potentiale i det nye samarbejde.”

Sådan lyder en kommentar fra salgsdirektør Karsten Føgh, Mammen Mejerierne A/S, i forbindelse med at mejeriselskabet nu går ind i is-branchen.

Den midtjyske osteproducent har netop indgået en aftale om at købe halvdelen af Kastberg Is. Ifølge mejeriselskabet skal der nu foretages investeringer i nye produktionsmaskiner, der mangedobler den nuværende kapacitet i Kastberg Is ”uden at gå på kompromis med den høje kvalitet”, som det hedder i en pressemedelelse.

Den nye ledelse i virksomheden bliver ismager Joachim Kastberg og Peter Staunsbæk, driftsingeniør og medejer af Mammen Mejerierne.

Kigger på detailhandlen
”Kastberg Is har primært solgt til restauranter, caféer, ishuse og hoteller. Vi vil se nærmere på muligheden for at skabe nogle fantastiske produkter til detailbrancen. Vi oplever en stor interesse for godt dansk håndværk, der er baseret på de bedste lokale råvarer. Jeg er sikker på, at Kastberg Is i tæt samarbejde med Mammen Mejerierne kan fortsætte den eksplosive vækst,” forklarer salgsdirektør Karsten Føgh.

Som et led i samarbejdet flytter Kastberg Is produktionen fra Silkeborg til Drøsbro Mejeri i starten af 2018.

Ostemaden er stadig danskernes favorit på morgenbordet

En ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere starter dagen med en ostemad, og det er fortsat Danbo-osten, der oftest bliver sat på morgenbordet.

Læs mere

Stor vækst i den økologiske mejerieksport

Den danske eksport af økologiske mejeriprodukter steg markant fra 2015 til 2016, og ifølge chefkonsulent Ejvind Pedersen vil væksten tage yderligere til i de kommende år.

Læs mere

Fortsat oste på Endrup Mejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri, og det er nu besluttet, at mejeriet fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Læs mere