Arla lukker Thrane Mejeri

Arla Foods stopper sin produktion af rygeoste på Thrane Mejeri i Odense på grund af et faldende salg. Mejeriet lukker i begyndelsen af oktober.

Branchen
Arla
Mejeri
Produktion
I begyndelsen af oktober bliver de sidste rygeoste produceret på Thrane Mejeri. (arkivfoto)

Arla Foods har besluttet at lukke Thrane Mejeri, der producerer rygeoste under Thrane Mejeri varemærket. Lukningen sker på grund af et vigende salg af rygeoste, og fordi produktionen på mejeriet ikke længere er tidssvarende og tilstrækkelig lønsom. Dermed stopper Arla Foods sin produktion af rygeoste i Danmark.

"Det er ikke længere rentabelt for Arla Foods at fortsætte den unikke produktionsform af rygeoste på Thrane Mejeri. De seneste år har vist et fald i salget af rygeoste, og samtidig vil det kræve en større investering at sikre en langsigtet produktion på Thrane Mejeri," siger mejeridirektør i Arla, Ole E. Hansen.

Medarbejdere hjælpes videre
Produktionen på Thrane Mejeri stopper i begyndelsen af oktober. Sammen med medarbejdernes fagforeninger vil Arla nu udarbejde en plan for at sikre, at mejeriets syv medarbejdere får gode betingelser for deres videre jobsituation.

Thrane Mejeri er Arla Foods’ mindste danske mejeri med en årlig produktion på ca. 260 ton rygeost.

12 nuancer af smør

Der er fuldt booket op til en række gastronomiske workshops om smør, som Mejeriforeningen i øjeblikket afholder i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Deltagerne er madskribenter, faglærere og bloggere, som undervejs lærer at smage forskel på en lang række smørprøver. Vi var med til workshoppen på Restaurant Koch i Aarhus.

Læs mere

IDF får ny generaldirektør

Canadieren Caroline Emond overtager toppost i mejersektorens internationale sammenslutning.

Læs mere

12 siders fakta om mælk

Myter om mælk eksisterer stadig i bedste velgående. I det nye nummer af sundhedsmagasinet Helse får læserne serveret masser af solid viden om mælk og dens sunde egenskaber.

Læs mere