Arla lukker Thrane Mejeri

Arla Foods stopper sin produktion af rygeoste på Thrane Mejeri i Odense på grund af et faldende salg. Mejeriet lukker i begyndelsen af oktober.

Branchen
Arla
Mejeri
Produktion
I begyndelsen af oktober bliver de sidste rygeoste produceret på Thrane Mejeri. (arkivfoto)

Arla Foods har besluttet at lukke Thrane Mejeri, der producerer rygeoste under Thrane Mejeri varemærket. Lukningen sker på grund af et vigende salg af rygeoste, og fordi produktionen på mejeriet ikke længere er tidssvarende og tilstrækkelig lønsom. Dermed stopper Arla Foods sin produktion af rygeoste i Danmark.

"Det er ikke længere rentabelt for Arla Foods at fortsætte den unikke produktionsform af rygeoste på Thrane Mejeri. De seneste år har vist et fald i salget af rygeoste, og samtidig vil det kræve en større investering at sikre en langsigtet produktion på Thrane Mejeri," siger mejeridirektør i Arla, Ole E. Hansen.

Medarbejdere hjælpes videre
Produktionen på Thrane Mejeri stopper i begyndelsen af oktober. Sammen med medarbejdernes fagforeninger vil Arla nu udarbejde en plan for at sikre, at mejeriets syv medarbejdere får gode betingelser for deres videre jobsituation.

Thrane Mejeri er Arla Foods’ mindste danske mejeri med en årlig produktion på ca. 260 ton rygeost.

3. klasse fra Odder bag en af Danmarks bedste madpakker

Med den gyldne madpakkepokal i hænderne kan eleverne i 3. x fra Vestskolen - Vestmarken i Odder kalde sig vindere af Madpakkedysten, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag. Sammen har de opfundet opskriften på én af Danmarks bedste madpakker.

Læs mere

232.000 danskere til Økodag

Den årlige Økodag, hvor de økologiske malkekøer lukkes ud på græs, er et sikkert hit blandt mange danskere. I søndags var 232.000 en tur på landet for at opleve de firbenene springe ud af stalden på en af de i alt 73 gårde, der holdt åbent hus.

Læs mere

Anders Lund Madsen åbner Økodag

73 gårde inviterer danskerne til deltage i de økologiske køers forårsfest.

Læs mere