07. februar 2018

Stor interesse for Projekt Sund Skole på topmøde

På Børn & Unge Topmødet i sidste uge kom der en god dialog med mange af deltagerne om Projekt Sund Skole, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag.

”Heldigvis er der mange, som synes, det er vigtigt at have fokus på sundhed i skolen – simpelthen fordi det giver børnene energi til en lang skoledag.”

Projektleder i Mejeriernes Skolemælksordning Louise Poulsen er godt tilfreds den dialog, hun havde med rigtig mange af deltagerne på sidste uges Børn & Unge Topmøde i Aalborg. På Mejeriforeningens stand præsenterede Louise Poulsen og hendes kolleger Projekt Sund Skole, som gennem undervisningsmateriale og opgaver skal hjælpe såvel skolens medarbejdere som forældre og elever til at skabe en sundere skoledag.

Interesse fra ledere og elever

Det er Kommunernes Landsforening, der hvert år afholder Børn & Unge Topmøde, og deltagerne er bl.a. skoleledere, politikere og kommunalt ansatte der arbejder med børn og unge.

”I løbet af mødet kom vi i dialog med rigtig mange – herunder beslutningstagere som fx skoleledere og byrådsmedlemmer – som er passionerede omkring børn og kost,” fortæller Louise Poulsen og tilføjer: ”Derudover fik vi snakket med en del børn, der sidder i elevrådet på deres skole. De syntes, Projekt Sund Skole lyder rigtig spændende, og de ville tage det med tilbage på deres skole.”

400 skoler er med

Omkring 400 skoler fra hele landet har siden sommerferien deltaget i det nye EU-støttede Projekt Sund Skole, som er udviklet af Mejeriernes Skolemælksordning til elever i 0.-3. klasse, og Louise Poulsen forventer, at der kommer endnu flere skoler med, når næste skoleår begynder.

Projekt Sund Skole er et flerårigt program, som kan følge eleverne gennem hele indskolingen, og det sætter fokus på spisepauser, sunde madpakker og drikkevaner i skoletiden.

Læs mere om Projekt Sund Skole

Vil du vide mere?