04. maj 2018

Mælk fra Thise på vej ud til skolerne

Efter sommerferien kan skolebørn i udvalgte dele af landet få skolemælk fra Thise Mejeri.

Efter flere års tilløb er Thise Mejeri nu klar til at tilbyde skolemælk til børnene på skoler i Nord- og Midtjylland samt på hele Sjælland og Lolland Falster.

”Vi har i årenes løb fået mange opfordringer til at levere skolemælk, men det er først nu, vi har fået en tappemaskine, der kan sætte låg på kartonerne, og som samtidig har kapacitet til at klare opgaven,” siger mejeridirektør Poul Pedersen.

Foreløbig til skoler i ’Thise-land’

Af hensyn til distributionen, bliver det skolerne i Nordjylland og i en del midtjyske kommuner samt på hele Sjælland og Lolland-Falster, der efter sommerferien vil blive tilbudt skolemælk fra Thise. Om der kommer flere områder til, må tiden ifølge Poul Pedersen vise.

”Vi vil gerne ud i ’vores’ regioner. Geografisk set er det Nord- og noget af Midtjylland, og så er det jo ikke nogen hemmelighed, at vores oprindelige ’Thise-land’ er København, så der vil vi selvfølgelig også levere til. Men nu starter vi op, og så ser vi, hvordan det udvikler sig.”

Uanset hvad, kan man dog regne med, at der fremover vil blive leveret skolemælk fra Thise. ”Skolemælk er en rigtig god ordning, og vi vil gerne bidrage til, at børnene kan få mælk i skolen. Men det forpligter også, og når vi først er gået i gang, så fortsætter vi selvfølgelig fremover,” fastslår Poul Pedersen.

Skolemælken fra Thise kommer i syv varianter: Sød, let, mini, skummet, laktosefri 0,5%, kærnemælk og kakaomælk 0,3%. Med undtagelse af de to varianter laktosefri og kakaomælk er der tale om jerseymælk.

I forvejen leverer Arla, Naturmælk og Øllingegaard mælk til landets skoler gennem Mejeriernes Skolemælksordning.

Vil du vide mere?