Styregrupper

Styregrupperne er forum for de faglige diskussioner.

Mejeribrugets ForskningsFond følger projekterne tæt via deltagelse i tre tværgående, faglige styregrupper, som dækker alle forskningsprojekterne i Mejeribrugets ForskningsFond. Styregrupperne består af mejerirepræsentanter og forskere. På de halvårlige styregruppemøder diskuteres projekternes resultater og planer, ligesom styregrupperne koordinerer samspillet mellem de enkelte projekter. Det er vigtigt for mejeribranchen, at projekterne fagligt supplerer hinanden og passer ind i den aktuelle forskningsstrategi for Mejeribrugets ForskningsFond.

De tre styregrupper er ledet af en mejerirepræsentant:

  • Teknologi: Vice President Supply Chain Excellence Brian Dohn-Bassøe, Arla Foods amba 
  • Fødevaresikkerhed & Mikrobiologi: Direktør Poul J. Pedersen, Thise Mejeri
  • Sundhed & Ernæring: Senior R&D Manager Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients


Brian Dohn-Bassøe, Arla Foods
Styregruppeformand, Teknologi
Poul J. Pedersen, Thise Mejeri
Styregruppeformand, Fødevaresikkerhed & Mikrobiologi
Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients
Styregruppeformand, Sundhed og Ernæring

spørg eksperten

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil

Mejerierne hædrer den gode fødevaredebat

Mejeriforeningens initiativpris tildeles i år den fødevarepolitiske tænketank Frej for dens indsats for at etablere ”en kritisk og konstruktiv dialog mellem forbrugere og fødevarevirksomheder.” Med prisen følger 25.000 kr.

Læs mere

Danbo – nu med BGB-mærke

De første oste med EU’s blå-gule kvalitetsmærke er nu begyndt at dukke op i butikkerne, og samtidig er laboratoriet Eurofins i fuld gang med at certificere de mejerier, som fremstiller Danbo.

Læs mere

Find dine lokale fødevarer på nyt kort

Nyt danmarkskort med bl.a. gårdbutikker og mejeriudsalg gør det nemmere at finde lokale fødevarer og se, hvor maden kommer fra.

Læs mere