Bestyrelsen

Mejeribrugets ForskningsFonds bestyrelse består af repræsentanter fra mejerierne og fra forskningsinstitutionerne. Endelig har Uddannelses-og Forskningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet udpeget hver deres repræsentant.

Bestyrelsen

På fotoet fra neden tv: Jens Beierholm, Lise Berg Kildemark, Hans Henrik Lund (formand), Christine Nellemann, Lars Porskjær Christensen, Poul Johannes Pedersen, Esben Skipper Sørensen, Klaus Lønne Ingvartsen, Henrik Jørgen Andersen, Jørgen Hald Christensen og Erik Bisgaard. Bestyrelsen består desuden af Brian Dohn-Bassøe, Birgit Nørrung og de to observatører, Helena Lindmark Månsson og Erik Rattenborg, der desværre ikke kunne være med på fotoet.

Bestyrelsen mødes mindst to gange om året, hvor det primære formål er at uddele midler til nye forskningsprojekter. Desuden diskuteres uddannelse og forskning, når bestyrelsen mødes. Bestyrelsen fastlægger desuden den strategiske retning for fonden. Den nuværende strategi kan ses her. 


Bestyrelsen består af:

  • Senior Quality Advisor Hans Henrik Lund, Arla Foods amba (Formand)
  • Adm. direktør Jørgen Hald Christensen, Mejeriforeningen
  • Senior Executive R&D Advisor Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients  
  • Vice President, Supply Chain Excellence Brian Dohn-Bassøe, Arla Foods amba

  • Director Lise Berg Kildemark, Arla Research
  • Direktør Poul J. Pedersen, Thise Mejeri amba
  • Mejeriejer Jens Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri A/S
  • Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
  • Prodekan for erhvervs- og myndighedsamarbejde Erik Bisgaard Madsen, KU-Science, Københavns Universitet
  • Institutdirektør Christine Nellemann, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
  • Institutleder Frants Roager Lauritsen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet
  • Professor Esben Skipper Sørensen, Institut for Molekylær Biologi og Genetik, Aarhus Universitet
  • Institutleder Birgit Nørrung, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet

Observatør:      

  • Dyrlæge Erik Rattenborg, SEGES, Kvæg
Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil

Mejerierne hædrer den gode fødevaredebat

Mejeriforeningens initiativpris tildeles i år den fødevarepolitiske tænketank Frej for dens indsats for at etablere ”en kritisk og konstruktiv dialog mellem forbrugere og fødevarevirksomheder.” Med prisen følger 25.000 kr.

Læs mere

Danbo – nu med BGB-mærke

De første oste med EU’s blå-gule kvalitetsmærke er nu begyndt at dukke op i butikkerne, og samtidig er laboratoriet Eurofins i fuld gang med at certificere de mejerier, som fremstiller Danbo.

Læs mere

Find dine lokale fødevarer på nyt kort

Nyt danmarkskort med bl.a. gårdbutikker og mejeriudsalg gør det nemmere at finde lokale fødevarer og se, hvor maden kommer fra.

Læs mere