Bestyrelsen

Mejeribrugets ForskningsFonds bestyrelse består af repræsentanter fra mejerierne og fra forskningsinstitutionerne.

Bestyrelsen

På fotoet fra neden tv: Jens Beierholm, Lise Berg Kildemark, Hans Henrik Lund (formand), Christine Nellemann, Lars Porskjær Christensen, Poul Johannes Pedersen, Esben Skipper Sørensen, Klaus Lønne Ingvartsen, Henrik Jørgen Andersen, Jørgen Hald Christensen og Erik Bisgaard. Bestyrelsen består desuden af Brian Dohn-Bassøe, Birgit Nørrung og de to observatører, Helena Lindmark Månsson og Erik Rattenborg, der desværre ikke kunne være med på fotoet.

Endelig har Uddannelses-og forskningsministeriet og Miljø- og fødevareministeriet udpeget hver deres repræsentant.

Bestyrelsen mødes mindst to gange om året, hvor det primære formål er at uddele midler til nye forskningsprojekter. Desuden diskuteres uddannelse og forskning, når bestyrelsen mødes. Bestyrelsen fastlægger desuden den strategiske retning for fonden. Den nuværende strategi kan ses her.

Bestyrelsen består af:

  • Produktionsdirektør Hans Henrik Lund, Arla Foods amba (Formand)
  • Adm. direktør Jørgen Hald Christensen, Mejeriforeningen
  • Senior R&D Manager Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients  
  • Vice President, SupplyChain Excellence Brian Dohn-Bassøe, Arla Foods amba

  • Director Lise Berg Kildemark, Arla Research
  • Direktør Poul J. Pedersen, Thise Mejeri amba
  • Mejeriejer Jens Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri A/S
  • Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
  • Prodekan for Forskning Erik Bisgaard Madsen, KU-Science, Københavns Universitet
  • Institutdirektør Christine Nellemann, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
  • Lektor Esben Skipper Sørensen, Institut for Molekylær Biologi og Genetik, Aarhus Universitet
  • Institutleder Birgit Nørrung, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet

Observatører:      

  • Dyrlæge Erik Rattenborg, SEGES, Kvæg
  • Adj professor Helena Lindmark-Månsson, LRF Mjölk
Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil

Arla sætter smag på mælken

MLK er navnet på en helt ny mælkedrik, der er hældt på dåse.

Læs mere

Overvægtige børn giver forældrene skyldfølelse

Er et barn overvægtigt, så er det ofte opfattelsen, at forældrene har gjort noget forkert, fortalte antropolog Bodil Just Christensen på Landbrug & Fødevarers inspirationskonference ’Sunde børn’.

Læs mere

Alt det gode ved mælken

Fede oste er godt for blodtrykket, mens nye specialmælk kan tiltrække nye forbrugergrupper. Sådan lød et par af konklusionerne i foredragsrækken under dette års Mejeribrugets Dag.

Læs mere