Food aid

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan føre til udvikling af optimerede food aid-produkter til afhjælpning af akut underernæring i den tredje verden.

Effekt af laktose og rispulver i den indledende behandling af børn med akut underernæring

Globalt regner man med, at der blandt børn under 5 år er 36 millioner, der lider af moderat akut underernæring (MAM) og 19 millioner, der l...

MAGMAM: Betydningen af mælkeprotein og vallepermeat for catch-up vækst hos børn med moderat akut underernæring

Akut og kronisk underernæring, som er udbredt i mange lavindkomst lande, underminerer sundhed og human kapital, dvs. arbejdsevne og uddannel...

Effekten af valleprotein-kvalitet på behandling af moderat underernærede børn

Det bliver tydeligere og tydeligere, at proteinkvaliteten er særdeles vigtig for optimal behandling af fejlernæring. Proteinkvalitet inklude...

THE IMPROVE TRIAL: Calcium, D-vitamin og parodontal behandling blandt gravide kvinder for optimering af metabolisk og inflammatorisk profil: Et pilotstudie

Det bliver tydeligere og tydeligere, at proteinkvaliteten er særdeles vigtig for optimal behandling af fejlernæring. Proteinkvalitet inklude...

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

Arla sætter smag på mælken

MLK er navnet på en helt ny mælkedrik, der er hældt på dåse.

Læs mere

Overvægtige børn giver forældrene skyldfølelse

Er et barn overvægtigt, så er det ofte opfattelsen, at forældrene har gjort noget forkert, fortalte antropolog Bodil Just Christensen på Landbrug & Fødevarers inspirationskonference ’Sunde børn’.

Læs mere

Alt det gode ved mælken

Fede oste er godt for blodtrykket, mens nye specialmælk kan tiltrække nye forbrugergrupper. Sådan lød et par af konklusionerne i foredragsrækken under dette års Mejeribrugets Dag.

Læs mere