Fødevaresikkerhed og mikrobiologi

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt centralt for at opretholde troværdighed i forhold til kunder og forbrugere. Mejeribrugets ForskningsFond investerer også i forskning, der undersøger hvordan bakterier, gær og skimmelsvampe kan bruges til at fremstille differentierede mejeriprodukter.

Et nyt paradigme indenfor osteproduktion – anvendelse af cellular automaton modellering til reduktion af ostemodningstiden

Ostemodning er en dyr proces, i form af midler bundet i den ost, der er under modning, og i form af energi til at holde den korrekte tempera...

InBrine: Betydning af saltlagens mikrobielle sammensætning for smagsudvikling og hæmning af uønsket skimmelvækst på danske oste

Omkring 331.000 tons ost saltes hvert år i Danmark. Saltning er vigtig for smagsdannelsen og for kontrol af den mikrobielle vækst. Saltlagen...

Mikrobiologisk risikoklassificering af genindvundet og recirkuleret vand på mejerivirksomheder

Mejerivirksomheder ønsker i højere og højere grad at genanvende og recirkulere vand fra valle i produktionen. Dette har medført et behov for...

Optimering af smagsdannelse i hårde oste

Hårde oste fremstilles normalt vha. varmetålende, såkaldt termofile starterkulturer, idet produktion af hårde oste kræver en høj eftervarmni...

Prædiktionsværktøj til risikovurdering og dokumentation af fødevaresikkerhed

Validerede prædiktive modeller for vækst og overlevelse af L. monocytogenes har stor værdi, når produktudviklere skal udvikle nye produkter ...

PushLim: Flyt grænserne i osteproduktionen; brug af biobeskyttende kulturer til at reducere risikoen for ostefejl

Mejeriindustrien står over for stadigt større krav til produktivitet koblet med krav fra forbrugerne om levering af sunde og sikre fødevarer...

Spørg eksperterne

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

Arla sætter smag på mælken

MLK er navnet på en helt ny mælkedrik, der er hældt på dåse.

Læs mere

Overvægtige børn giver forældrene skyldfølelse

Er et barn overvægtigt, så er det ofte opfattelsen, at forældrene har gjort noget forkert, fortalte antropolog Bodil Just Christensen på Landbrug & Fødevarers inspirationskonference ’Sunde børn’.

Læs mere

Alt det gode ved mælken

Fede oste er godt for blodtrykket, mens nye specialmælk kan tiltrække nye forbrugergrupper. Sådan lød et par af konklusionerne i foredragsrækken under dette års Mejeribrugets Dag.

Læs mere