Fødevaresikkerhed og mikrobiologi

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt centralt for at opretholde troværdighed i forhold til kunder og forbrugere. Mejeribrugets ForskningsFond investerer også i forskning, der undersøger hvordan bakterier, gær og skimmelsvampe kan bruges til at fremstille differentierede mejeriprodukter.

Et nyt paradigme indenfor osteproduktion – anvendelse af cellular automaton modellering til reduktion af ostemodningstiden

Ostemodning er en dyr proces, i form af midler bundet i den ost, der er under modning, og i form af energi til at holde den korrekte tempera...

InBrine: Betydning af saltlagens mikrobielle sammensætning for smagsudvikling og hæmning af uønsket skimmelvækst på danske oste

Omkring 331.000 tons ost saltes hvert år i Danmark. Saltning er vigtig for smagsdannelsen og for kontrol af den mikrobielle vækst. Saltlagen...

Mikrobiologisk risikoklassificering af genindvundet og recirkuleret vand på mejerivirksomheder

Mejerivirksomheder ønsker i højere og højere grad at genanvende og recirkulere vand fra valle i produktionen. Dette har medført et behov for...

Optimering af smagsdannelse i hårde oste

Hårde oste fremstilles normalt vha. varmetålende, såkaldt termofile starterkulturer, idet produktion af hårde oste kræver en høj eftervarmni...

Prædiktionsværktøj til risikovurdering og dokumentation af fødevaresikkerhed

Validerede prædiktive modeller for vækst og overlevelse af L. monocytogenes har stor værdi, når produktudviklere skal udvikle nye produkter ...

PushLim: Flyt grænserne i osteproduktionen; brug af biobeskyttende kulturer til at reducere risikoen for ostefejl

Mejeriindustrien står over for stadigt større krav til produktivitet koblet med krav fra forbrugerne om levering af sunde og sikre fødevarer...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning
Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent
Se profil

Ostemaden er stadig danskernes favorit på morgenbordet

En ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere starter dagen med en ostemad, og det er fortsat Danbo-osten, der oftest bliver sat på morgenbordet.

Læs mere

Stor vækst i den økologiske mejerieksport

Den danske eksport af økologiske mejeriprodukter steg markant fra 2015 til 2016, og ifølge chefkonsulent Ejvind Pedersen vil væksten tage yderligere til i de kommende år.

Læs mere

Fortsat oste på Endrup Mejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri, og det er nu besluttet, at mejeriet fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Læs mere