Igangværende projekter

De igangværende projekter under Mejeribrugets ForskningsFond er en vigtig kilde til ny viden.

Det er muligt at læse mere om alle de igangværende projekter under Mejeribrugets ForskningsFond. De igangværende projekter er ordnet i en af følgende grupper:

  • Sundhed og ernæring
  • Food aid
  • Fødevaresikkerhed og mikrobiologi
  • Teknologi

Du er velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du ønsker yderligere oplysninger om specifikke projekter.

Sundhed og ernæring

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der er med til at afklare og dokumentere mejeriprodukters rolle i en sund kost. ...

Fødevaresikkerhed og mikrobiologi

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt centralt for at opretholde trov...

Food aid

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan føre til udvikling af optimerede food aid-produkter til afhjælpning af akut und...

Teknologi

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der fokuserer på optimering og udvikling af mejeriteknologiske processer, herunder nye ...

SPØRG EKSPERTERNE

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

Ostemaden er stadig danskernes favorit på morgenbordet

En ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere starter dagen med en ostemad, og det er fortsat Danbo-osten, der oftest bliver sat på morgenbordet.

Læs mere

Stor vækst i den økologiske mejerieksport

Den danske eksport af økologiske mejeriprodukter steg markant fra 2015 til 2016, og ifølge chefkonsulent Ejvind Pedersen vil væksten tage yderligere til i de kommende år.

Læs mere

Fortsat oste på Endrup Mejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri, og det er nu besluttet, at mejeriet fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Læs mere